Rekvisition för hårersättning

Rekvisition för hårersättning

Vi är ansluta till Stockholmsläns Landsting vilket innebär att ni kan boka tid hos oss och få full ersättning via landstinget för eran Hårförlängning m.m.


Hårförlängning, hårersättning, huvudbonad med hårdel, ögonfransar mm
Personer som har betydande eller totalt håravfall, på grund av medfödd hårlöshet, sjukdom eller behandling kan få en rekvisition på 5000 kronor inklusive moms per kalenderår för att prova ut och köpa hårersättning. I rekvisitionsbeloppet för hårersättning ingår alla tjänster, t.ex. utprovnings- och inklippningskostnad samt hårersättningen. Du kan även använda rekvisitionen till huvudbonad med hårdel. Landstinget ersätter inte produkter för vård av hårersättning.

Om du har behov av lösögonfransar kan du utöver de 5000 kronorna få extra rekvisitionspengar för det. Beroende på om du har kortvariga eller långvariga behov räcker rekvisitionen i ett respektive fem år, räknat från det datum hårersättningen fakturerades. För dig som har långvariga behov som sträcker sig över flera kan rekvisitionen på 5000 kr istället användas till kosmetisk tatuerings/pigmentering av eyeliner och ögonbryn, om du hellre vill det.

Fullständiga regler finns att läsa via denna länk – Klicka här

Så här går det till att få en rekvisition
Den specialistläkare som behandlar dig gör en bedömning om du är berättigad att få en rekvisition för hårersättning. Rekvisitionen skrivs ut i ett webbsystem och du ska få två stycken rekvisitioner med dig.

Utprovning
Du kan välja nästan vilket företag du vill. För att landstingen ska betala ställs det dock krav på att företaget du anlitar har giltigt F-skattsedel och ansluter sig till landstingets e-faktureringssystem.
En av rekvisitionerna som du fick av läkaren ska du ge till den utprovare mm som du har valt, den andra rekvisitionen behåller du själv. Om du får problem med din hårersättning eller något annat du valt ska du vända dig till företag som du anlitade. Viktigt: Om du anlitar ett företag som inte ansluter sig till landstinget e-faktureringssystem får du betala din hårersättning själv.

Telefonnummer till Stockholmsläns Landsting 08- 737 25 00